fredag 25 februari 2011

bokrea 2011.

Hej!

Jag var ledig idag (som alla fredagar), så jag tog en mysig sovmorgon och sen mötte jag upp pojkvännen på Universitetet vid 12-tiden. Vi tog en mysig, men blåsig promenad ner till stan.
Vi var hungriga och hamnade på Barista i MVG-gallerian. Tyvärr verkade dom vara underbemannade just idag så serveringen såg inte så fin ut och maten var ljummen :( Men vi blev bjudna på kaffe och te och blev mätta åtminstone :)

Efter lunchen skildes vi åt, jag gick på garnjakt och pojkvännen tog sig till mer manliga butiker.
Jag fyndade massor på Hemflits vårrea (ska visa lite bilder senare).
Sen unnade vi oss bokrea för hela (nästan) slanten :)

Jag vill ju hemskt gärna lära mig sticka ordentligt så
jag passade på att köpa den här fina boken för 69:-

Speciellt den här capen..

och den här pullovern lockar mig.. :)

Man kan inte ha för många kakböcker!
Speciellt inte om den kostar 39:-

Och har recept på sånna här mumsiga kakor!

Gottfrid köpte den här fina trollboken för 79:- som jag betraktar som vår ;)
För jag älskar troll

På det här uppslaget står det om rika troll. :)

Jag köpte dessutom en del skönlitteratur.
Den här boken är nog inte så skön, snarare hemsk faktiskt. Min vän Emma gjorde mig nyfiken på den och eftersom jag är asrädd för clowner måste jag givetvis läsa den!
Fyndad för 59:-

"Jamie blir indragen i en skuggvärld mellan jord och helvete, befolkad av hemska och sadistiska galningar och full av grym komik under vilken en mer illavarsland eoch hänsynslös ondska vilar.
Och för varje föreställning blir det värre. För när Jamie tar på sig sitt clownsmink förvandlas han till den mest ondskefulla clownen av alla. En clown som tar över, och får Jamie att börja blekna bort.
"

Jag är vansinnigt förtjust i gamla bokklassiker och hittar jag en box får jag galet svårt att motstå den, det finns två stycken just nu, en flickbokklassiker med bland annat Alice i Underlandet och Agnes Cecilia, men jag valde Äventyrsklassikerna. 299:-
Boxen innehåller följande böcker:
Robinson Crusoe av Daniel Defoe
Skattkammarön av Robert Louis Stevenson
Robin Hood av Rosemary Sutcliff
Jorden runt på 80 dagar av Jules Verne
De tre musketörerna 1 o 2 av Alexandre Dumas
Jag har en dålig vana att jag gärna köper böcker efter hur omslaget ser ut, eller delvis kanske, men jag vill inte gärna köpa en bok om inte omslaget är fint. Den här boken fångade mitt intresse med sitt vackra omslag och sen läste jag på baksidan och bara måste ha den. 59:-

"På en kopparrik tropisk ö, sönderslagen av krig och övergiven av nästan alla, finns en enda vit man kvar: den excentriske mr Watts. Han är föremål för öbornas nyfikenhet och hån, men då det inte finns någon annan som kan undervisa barnen på ön städar mr Watts upp i det förfallna skolhuset och börjar läsa för eleverna ur Charles Dickens Lysande utsikter.

Så inleds denna sällsynta, originella berättelse om den otroliga styrka som fantasin kan erbjuda när den en gång väckts till liv. Medan skotten och bomberna ekar i bergen är trettonåriga Matilda och hennes kamrater fängslade av den föräldralöse Pips äventyr i den avlägsna staden London, en stad vars konturer snart kommer att bli mer verkliga än deras eget skadskjutna landskap.
Men på en krigshärjad plats där även barnen tvingas använda sin uppfinningsrikedom för att överleva dagen kan fantasin också vara något provocerande och farligt."


Den här boken har jag kikat på väldigt länge så när den nu kostade 69:- kunde jag inte motstå den längre!
"Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem han tänker ska bli hans sista anhalt på jorden. Problemet är bara att hälsan vägrar ge vika, och en dag bär det sig inte bättre än att det är dags för honom att fylla tresiffrigt.
Pompa och ståt väntar, med kommunalråd och lokaltidning på plats. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret. Därmed är han på rymmen från sitt eget födelsedagskalas. I hastigheten råkar Allan få med sig en väska som han bara skulle vakta ett slag och strax har han både tjuvar och poliser efter sig."

Det blev ganska många böcker men det är bara bokrea en gång om året och då gäller det att låta plånboken skena ;) Har ni fyndat något på bokrean i år? Min favoritförfattare är Neil Gaiman och i väntan på att han ska släppa något nytt unnar jag mig att upptäcka nya författare. Vilka är era favoriter? :)

Nu ska jag sätta mig och virka färdigt mina pulsvärmare jag började på för ett par dagar sedan, vill att dom ska vara klara imorgon när jag ska på min SV-utbildning :)
Den håller på hela dagen och jag är väldigt förväntansfull! Sen ska jag krypa ner i sängen och läsa "Hypnotisören" som jag lånat av en vän. Sov gott allihop!

2 kommentarer:

  1. Skoj med böcker! Jag blir allt lite sugen på den där clownboken - clowner är ruskigt obehagliga! :D

    SvaraRadera
  2. Den där capen är i samma mönster som jag gjort till min dotter, den blir jättefin =)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...