fredag 14 januari 2011

Igelkottens elegans.

hello diane,

jag läste klart Igelkottens Elegans av Muriel Barbery i nattas.
Det är verkligen en förtjusande liten bok och jag längtar efter att få se filmen.
Slutet var däremot helt oväntat och jag grät som en Hollywood-stjärna, mer tänker jag inte säga, vill inte förstöra om någon som läser det här har tänkt läsa den boken. Vilket jag varmt rekommenderar!

Nu har jag gett mig på del 3 i bokserien Damernas Detektivbyrå av Alexander McCall Smith, "Vackra Flickors Lott" heter den, som vanligt när jag läser dessa böcker har jag svårt att sluta och fick riktigt tvinga mig själv att lägga ifrån mig boken. :)

Är det inte fantastiskt med böcker? Att få trilla in i en annan värld för en stund, där man till skillnad från filmens värld själv får fantisera ihop hur miljön och människorna i boken ser ut, med endast en hint från författarens sida hur det "ska" se ut. I filmer blir det så absolut. Fast jag kommer aldrig sluta irritera mig på att filmens Harry Potter är blåögd med brunt hår och inte grönögd med svart hår som det står i böckerna.

2 kommentarer:

  1. Böcker är sannerligen underbara! Tror det är nyttig träning också för hjärnan, att få fantisera och bygga ihop olika världar och leva sig in. För utan fantasi...ja, då vore ju det mesta i livet ganska så tråkigt. Man behöver få drömma lite då och då :)

    SvaraRadera
  2. Jag håller med. Böcker är härligt och underhållande. Jag tycker man lär sig både språkligt och om olika platser, kultur m.m. Har inte läst denna bok, men läser flera böcker i månaden. Har nog mest fastnat för svenska deckare för tillfället. Som LadyNight också sa, vi behöver fantasi för att inte ha det för tråkigt.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...