söndag 10 april 2011

Använd ergonomiska virknålar!

Hej hej!
Tänkte i egenskap av framtida arbetsterapeut köra lite ergonomi-propaganda för er:


Det är vad som händer om man virkar med en vanlig stålvirknål, när man är van vid att virka med fancy virknålar med ergonomiska gummiskaft = en stor blåsa över hela "tum-trampdynan" :(
Ett par andra anledningar till att köpa ergonomiska virknålar är:
Man kan virka längre stunder utan att få ont i handleden
De har oftare spetsigare huvud så man kommer in mellan maskorna enklare.

Jag använder de här fina virknålarna
Dom kostade en del att köpa men jag är så otroligt nöjd. Det är 5 nålar men som ni ser är de dubbla så det är "egentligen" 10 stycken :) Och dom är fantastiska att virka med!
Webbutiken jag köpte dem från har haft slutsålt i flera månader tyvärr men en vän till mig har köpt på Ebay, jag skulle tro att det funkar att söka på "hamanaka crochet hooks" :)

Vad använder ni för virknålar? :)

5 kommentarer:

 1. Tyvärr använder jag vanliga Pony-nålar ( http://garnsidan.shop.textalk.se/shop/thumbnails/shop/16543/art43/h9686/4149686-origpic-2fb957.jpg_0_0_100_100_300_225_75.jpg ) som ju såklart funkar, men har börjat fundera på ergonomiska. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 2. Använder just domsamma som du men har än så länge bara köpt den gula och den oranga, blir nog att komplettera med resten av dom succesivt :)

  SvaraRadera
 3. Aj! Jag virkar inte mycket, men när jag hade min lilla virkperiod letade jag faktiskt efter ergonomiska virknålar. Jag hittade inga i svenska shoppar då (och tanterna i garnaffären tittade på mig som om jag frågat efter en liten grön man från planeten Mars. Haha!).

  Hoppas du mår bättre idag!
  Kram!!

  SvaraRadera
 4. Själv använder jag vanliga GAMLA virknålar (typ sånna jag ärvt). Men eftersom jag har problem med värk i händerna ibland (dock inte det allra minsta virkrelaterat)så kanske det kan vara nått att fundera på...

  Men jag tycker ergonomiska virknålar ser så tjocka och klumpiga ut i förhållande till mina pyttesmå, ibland svaga, händer. Upplever du dom inte som klumpiga? Och är det meningen att man ska hålla dom som på bilden? Så håller jag aldrig virknålen (då om något skulle jag nog får virkrelaterad värk i händerna)

  SvaraRadera
 5. Annefia! Jag använder precis dom här virknålarna pga min reumatiska värk och jag håller inte virkålar så som dom gör på bild men det fungerar utmärkt ändå. Just dom här virknålarna är väldigt lätta och jag finner dom inte alls klumpga. Är väldigt nöjd med dom faktist :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...