måndag 7 februari 2011

New, fresh-smelling, beautiful...

...books.

Jag älskar böcker. Och det gör även min sambo. I höstas var vi tvungna att ingå i en pakt. Renmarkspakten (den ingicks på Renmarkstorget, Umeå), varvid vi lovade att inte köpa fler böcker annat än i studiesyfte.
Vi köpte nämligen upp lite för mycket av veckopengen på böcker i somras och det var helt enkelt inte hållbart.
Därför har jag suktat och längtat efter nya böcker ända sen jag köpte dom här två fina.
Nu har dock behovet blivit mättat för en stund för idag var jag på posten och hämtade mitt efterlängtade bokpaket. Jag vill be om ursäkt i förväg för mina fula suddningar/reduceringar, men jag anser mig inte ha rätten att lägga ut bilder på böckerna där man ser några mönster. Tycker inte det är schysst mot dom som jobbat hårt.Edie Eckmans - Beyond the Square - 144 crochet motifs
FULLPROPPAD med underbara mormorsrutor. Både mönstertext och diagram.
Plus en massa bra tips och råd. Är sjukt nöjd att jag äntligen köpt den här boken, har trånat efter den i minst ett år nu.


Nelly Pailloux - Crobots
Innehåller 20 mönster på fantastiska robot-amigurumis. Jag älskar robotar och jag älskar amigurumis så det här boken har verkligen en självklar plats hos mig!


Kari Chapin - The Handmade Marketplace
Mia tipsade om den här boken i sin blogg för ett tag sen och det gjorde mig nyfiken, det är en liten hjälpredebok om att sälja sina skapelser "locally, globally and online".
Eftersom jag fick hem den idag har jag inte hunnit mer än ögna igenom den och den ser verkligen mysig och lättläst ut.


Två i familjen saknas men vi är lyckliga ändå. :)
(längtar efter en vägghylla här vid skrivbordet där jag kan sätta upp dom = mer plats)

6 kommentarer:

 1. Blev så sugen på att läsa boken om mormorsrutor så jag vart tvungen att låna den på biblioteket :)

  SvaraRadera
 2. Tack snälla du för awarden. Jag blev jätteglad för din fina kommentar =) Mormorsruteboken är helt fantastisk!! Har spanat in marketplace boken länge men inte vågat slå till, du kan väl säga till om den är värd köpet! Kram Caroline

  SvaraRadera
 3. Superkul med lite boktips :)

  SvaraRadera
 4. Roligt att hitta hit! :)
  Handarbetsböcker är jättekul!

  SvaraRadera
 5. The Handmade Marketplace och Beyond the Square är absolut två böcker jag måste lägga vantarna på! Kul att få veta lite mer om dem :)

  SvaraRadera
 6. Hello.May I ask you where you get this crochet books?If they are in Sweden can you tell me from where,as I have friend and wanted to ask her to get them for me.Thanks in advance and sorry for the inconvenience.

  Danijela

  pprincipeta@yahoo.com

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...