lördag 12 februari 2011

old art. i want some new art.

Hello Diane,

kom nyss hem från en supertrevlig kväll hos Alexander och Sara.
Dom bjöd på god mat, semla till efterrätt och vi såg Tangled. Superbra film! Den var verkligen rolig, jag blev jättekär i Pascal, den lilla kamelonten. Kanske blir att virka en sån fram över :)

Men det mysigaste är ändå när karlarna roar sig genom att ha ihjäl varandra i tv-spelens värld, då smyger jag och Sara iväg och pratar om skapande, böcker vi läst eller vill läsa och andra underbara saker. Ikväll visade hon mig sina arbetsprover. Hon är så otroligt begåvad och jag är superinspirerad på att börja teckna igen. (Besök Saras hemsida här)

Vi ska ta en krokikurs tillsammans i vår, den börjar i mars och jag har inte tecknat på hur länge som helst. Mitt självförtroende är lika med noll och de gånger jag satt mig ner och ritat har inte kontakten mellan hjärnan och min högerhand varit speciellt bra :(
Men jag ska försöka få tillbaks det, klart jag inte kommer vara lika duktig nu som för 5 år sedan eftersom jag knappt ritat något på flera år men sakta men säkert ska jag nog lyckas. Jag saknar att teckna. Egentligen är virkningen bara ett substitut till teckning och målning. Eftersom vi konstnärliga själar har den där skapande kraften inom oss som bara måste ut. Hur det sedan uttrycker sig är en annan historia. :)

Hursomhelst, jag har peppat mig själv lite genom att kolla igenom lite bilder jag tecknat/målat i det förgångna som jag hade i datorn, och jag tänkte dela med mig av några av dom till er.Målning från 2005. Akvarell och tusch.

Målning från 2008. Akryl och tusch.

Tecknad bild på min shaman Zatha från World of Warcraft.
2008. Akvarell och tusch.

En skiss som aldrig blev färdig. 2008. Blyerts.

Teckning från 2009. Akvarell och tusch.

Wacom-skoj från 2008.

Wacom-illustration över en filmkväll. 2008.
(den rädda kaninen i mitten föreställer mig)

Min gitarrspelande vän Jonas. Wacom. 2008.


Jag vill be om ursäkt för att bilderna är så små och dålig kvalitet.
Använde mig av en dålig scanner.

Jag har tänkt att börja teckna igen. Men jag vet inte om jag kommer visa upp något av det jag tecknar nu i bloggen. Är rädd att det ska låsa sig om jag har pressen att visa upp det jag ritar.
Vi får se. Det kanske går jättebra och jag vill visa upp :) Ni får hålla tummarna för mig!

2 kommentarer:

 1. Gud vilka fina teckningar :)

  SvaraRadera
 2. Tack för de värmade orden darling :)

  Vad roligt att du ska ta upp teckningen igen! Kroki är awesome, speciellt om det är skön annorlunda belysning med i mixen.
  Klart du måste visa upp dina alster som du kommer göra i framtiden, nyfiken!

  Du förresten! Grymt imponerad av dina "virkdockor" och undrade om man kunde göra en request? Förstår om du är upptagen och inte har tid/lust, tänkte endå fråga för skojskull :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...